Movens gaat weer (gedeeltelijk) open.
Vanaf dinsdag 2 juni zijn de buurthuizen weer beperkt open en kan Movens ook weer activiteiten uitbreiden. We moeten rekening houden met de 1 ½ meter regel en kiezen er daarom voor om niet meer dan 4 tot 5 mensen per activiteit te laten meedoen. Er worden door de activiteiten begeleiders afspraken met deelnemers gemaakt, wie er wanneer terecht kan. Heb je nog niks gehoord, neem dan zelf even contact op. Een aantal arbeidsprojecten is al een aantal weken voorzichtig gestart met 1 of 2 mensen per dagdeel. Dat kan nu uitgebreid worden.
Er gelden een aantal regels voor iedereen.

1. Er zijn alleen activiteiten op afspraak

2. Bij het binnenkomst wordt gevraagd of je verkouden, koorts hebt, in je huis corona hebt. Heb alle vragen met nee beantwoord dan mag je binnen komen.

3. We houden ten alle tijden 1½ meter afstand

4. Wij zorgen ervoor dat we voor en na een activiteit alle spullen die aangeraakt schoon gemaakt worden.. WC worden regelmatig schoon gemaakt evenals deurklinken.

5 WE houden met de begin en eindtijd van de activiteit zoveel mogelijk rekening met andere activiteiten omdat we niet willen dat mensen van de ene club tegen mensen van een ander club aanlopen. Het kan dus zijn dat je activiteit eerder eindigt.

6 Er mogen per gebouw max. 30 mensen aanwezig zijn. Dit geldt voor alle activiteiten samen.

Omdat er alleen op afspraak deel kan worden genomen is er voorlopig geen inloop in de kooi .
De lunch en het avond eten gaan op afspraak.

Het woensdag avond programma start weer op woensdag 10 juni.
We willen dan mensen de mogelijkheid geven elkaar te ontmoeten bij een spel of een verhaal, een kort optreden of een dans. Programma hier van volgt nog. Je moet je wel aanmelden voor zo’n avond. Er mogen maximaal 30 mensen naast personeel in de kooi zijn.
Heb je nog vragen bel dan een van de activiteiten begeleiders.
Het wordt vast een mooie zomer ondanks de corona.
Namens medewerkers, management, coördinatoren
Movens Leiden, onderdeel van GGZ Rivierduinen.  

Welkom op de website van Movens.
Movens biedt activiteiten op het gebied van dagbesteding, arbeid en educatie voor mensen met voornamelijk psychiatrische problematiek. Deze activiteiten vinden op verschillende locaties plaats. Kijkt u rustig eens rond op onze website. U bent van harte welkom!

Klik HIER als u onze folder wil downloaden

Onze zustersite!! Movens Duin en Bollen klik hier voor movens.nl

Nieuwsgierig waar zulke mooie foto's gemaakt worden?

Kom eens een kijkje nemen bij Fotografie of loop een keertje mee in de Natuur

warmondLR
foto: Cees,  natuurgroep

Natuurfilmpje
Stanley, fotograaf en filmer, maakt naast foto's, ook natuurfilms. Klik op onderstaande link en kijk naar een mooi filmpje over kikkers:
Klik hier voor het filmpje

Vipp project eten bij de "Powervaders"
Wegens succes gaan we weer samen heerlijk eten bij de Powervaders in Buurtcentrum op Eigen Wieken op vrijdag, bel voor de volgende datum. Eet je ook mee? De Powervaders koken iedere 1ste en 3de vrijdag van de maand een voortreffelijke 3 gangen maaltijd voor eenmalig 8 euro. Vegetarisch ook mogelijk. Schrijf je tot donderdag in op de lijst bij de bar in het buurtcentrum, of bel op: 0715212893 Meer info Hennie Fossen: 0610431594.  Meer weten over het Vipp project lees ook eens hier

Strengths
In het Nederlands vertaald, zou je zeggen 'sterktes'.
lees hier meer


Hier brengen wij foto’s onder de aandacht uit de fotoactiviteiten van Movens.
Wij zien geregeld mooie foto’s voorbijkomen die we met meer mensen willen delen..

DSC 2747 duifiesklein

Hoi Allemaal,

Het is een moeilijke tijd; een vreemde wereld waarin we nu leven. Ik overpeins en maak me zorgen om alles en iedereen. Als ik voor het raam ga staan en naar buiten kijk valt mijn oog op deze twee. Ik stap op mijn balkon en ja daar zitten ze weer: ‘mijn’ tortelduifjes.

Het voelt koud aan zo vier hoog achter, maar het deert ze schijnbaar niet. Het is hun vaste stekkie in deze boom. Ze poetsen hun veren en kijken tussendoor nieuwsgierig mijn kant op. Heerlijke onschuld.

Straks als de boom in bloei staat maak ik weer een paar foto’s neem ik me voor. Hetzelfde liedje als vorig jaar, sommige dingen blijven hetzelfde; gelukkig maar…

Namens mij heel veel sterkte en houd de moed er in! We houden contact.

Hartelijke groet Els van Gaalen