Inschrijvig Kerstdiner

kerstdiner 2018 2

Feestdagen opening Activiteiten

Inloop de Kooi                         Wie
Maandag 24-dec             open  Peter
dinsdag 25-dec        gesloten
woensdag 26-dec     gesloten
donderdag 27-dec           open Hasan
vrijdag 28-dec                open Hasan


Maandag 31-dec Hasan Oliebollen festijn
dinsdag 1-jan          gesloten
woensdag 2-jan   middag open Hasan
donderdag3-jan              open Hasan
vrijdag 4-jan                  open Trudy

Keuken in de Kooi
Maandag 24-dec      gesloten
dinsdag 25-dec        gesloten
woensdag 26-dec     gesloten
donderdag 27-dec    gesloten
vrijdag 28-dec         gesloten

Maandag 31-dec      gesloten
dinsdag 1-jan          gesloten
woensdag 2-jan      open
donderdag 3-jan     open
vrijdag 4-jan          open

Atelier Op eigen Wieken
Maandag 24-dec   ochtend open Henneke
dinsdag 25-dec     gesloten
woensdag 26-dec gesloten
donderdag 27-dec gesloten
vrijdag 28-dec         open Henneke

Maandag 31-dec ochtend open Henneke
dinsdag 1-jan          gesloten
woensdag 2-jan       gesloten
donderdag 3-jan    open Henneke, Paul
vrijdag 4-jan         open Henneke, Paul

Sport Maandag 24-dec open
dinsdag 25-dec     gesloten
woensdag 26-dec  gesloten
donderdag 27-dec  gesloten
vrijdag 28-dec        gesloten

Maandag 31-dec    gesloten
dinsdag 1-jan         gesloten
woensdag 2-jan      open
donderdag 3-jan     open
vrijdag 4-jan           gesloten
Inloop Oegstgeest
Maandag 24-dec    gesloten
dinsdag 25-dec      gesloten
woensdag 26-dec   gesloten
donderdag 27-dec  gesloten
vrijdag 28-dec          open Milco

Maandag 31-dec     open Carmen
Dinsdag 1-jan gesloten
Vanaf woensdag      openKlooster Casa Carmeli; bijzondere werklocatie

klooster Casa Carmeli
Lop Wendakker heeft er dit jaar een nieuwe en bijzondere werklocatie bijgekregen; Klooster Casa Carmeli te Vogelenzang.
Via een landelijke natuurwerkdag raakte de LOP-begeleider in contact met de enthousiaste zusters, de vrijwilligersgroep en het personeel van het klooster. En iedereen was het er over eens; ze wilden graag van ons team gebruik maken omdat er zoveel werk te verrichten is. Er is veel achterstallig onderhoud; de natuur had in de loop der jaren het landgoed opgeslokt waardoor plantenborders verdwenen waren, zichtassen en romantische plekjes dichtgegroeid en er was weinig ruimte voor bloeiende planten.

Onze eerste klus was dan ook het wegzagen van grote esdoorns - het zevenblad onder de bomen - om meer licht op de grond te krijgen voor nieuwe struiken en voor wilde planten. Ook hebben we rododendrons afgezet en terug geplaatst op hun oorspronkelijke plek van aanplant. Zij waren in de loop der jaren half ingestort en opnieuw uitgelopen, waardoor ze vijf meter weggelopen waren en zo een doorzicht hadden afgesloten. In het hernieuwde doorzicht hebben we gras ingezaaid en is er op een vrijwilligersdag een sokkel en tuinvaas als element neergezet. Op een andere plek hebben we meegeholpen met het wegzagen van struiken en bomen, zodat een stenen plantenborder tevoorschijn is gekomen. In de borders hebben we het zevenblad uitgegraven en met schone grond aangevuld. Er worden wilde plantenmengsels ingezaaid om bloemen te krijgen, zonder dat er veel onderhoud aan vast komt te zitten. Door goed overleg met de zusters en de vrijwilligersgroep kunnen we onze werkzaamheden op elkaar afstemmen. Zodoende hebben we ruimte gemaakt voor het aanplanten van bloeiende heesters om het landgoed meer kleur te geven. Wat het werken bij het klooster ook zo bijzonder maakt, is dat de zusters - ze lopen hier gewoon nog in het wild rond - zelf ook in de tuin werkzaamheden verrichten en open staan voor allerlei vragen die de deelnemers van het LOP stellen. Ook worden we regelmatig door het personeel van het klooster in de watten gelegd met lekkernijen en zwepen ze ons op om tijdens de pauze een vrolijk deuntje mee te zingen. Wat is er nog een hoop werk op het landgoed te doen
en we hopen dan ook dat onze ploeg nog vaak op deze bijzondere locatie werkzaamheden mag verrichten.

Voor meer artikelen van het lop volg deze link en kijk onderaan het artikel.

https://www.movens-leiden.nl/arbeid/lopToneelstuk over stemmenhoren.
Afgelopen maanden hebben 5 deelnemers van Movens meegedaan aan het toneelstuk over stemmenhoorders. Het toneelstuk is een samenwerking van “ Theaterwerkplaats Smit” en de Muziekgroep "1 x DD” van Movens. De toneelspelers hebben als eerste zelf een stuk geschreven dat laat zien hoe het is om stemmen te horen en wat voor gevolgen dit kan hebben in de maatschappij. Later is de muziek groep erbij gekomen om het muzikale deel aan te vullen.
hoor hoor
Inmiddels hebben we sinds Mei dit jaar, voorstellingen gegeven op het Mbo, het Hbo in leiden, op 3 huizen van de buurt, 2x op het internationaal congres voor stemmenhoorders in Den haag, voor ambtenaren van Binnenlandse Zaken en voor stichting Anton Constandse in Den haag.
Reacties zijn heel enthousiast, men vindt het leerzaam en het zorgt voor discussie hoe om te gaan met mensen die stemmen horen.
We gaan nog naar Utrecht en Nijmegen en gaan het stuk ook spelen voor artsen in opleiding op het LUMC.
Afgelopen jaren hebben we binnen dezelfde constructie toneelvoorstellingen gehad over depressie en borderline. In de toekomst zullen we weer een ander onderwerp aansnijden.
Ik ben trots op de deelnemers die zo open over hun problematiek kunnen vertellen en daarmee anderen helpen om beter om te gaan met kwetsbare mensen.
(Foto Scheltema)


Nieuwsgierig waar zulke mooie foto's gemaakt worden?

Kom eens een kijkje nemen bij Fotografie of loop een keertje mee in de Natuur

warmondLR
foto: Cees natuurgroep

Internetcafé

Vanaf heden is het internetcafé ook open op dinsdagmiddag maar gesloten op de donderdagochtend.

Natuurfilmpje
Stanley, fotograaf en filmer van fotogroep Movens, maakt naast foto's, ook natuurfilms. Klik op onderstaande link en kijk naar een mooi filmpje over kikkers:
Klik hier voor het filmpje

Vipp project eten bij de "Powervaders"
Wegens succes gaan we weer samen heerlijk eten bij de Powervaders in Buurtcentrum op Eigen Wieken op vrijdag, bel voor de volgende datum. Eet je ook mee? De Powervaders koken iedere 1ste en 3de vrijdag van de maand een voortreffelijke 3 gangen maaltijd voor eenmalig 10 euro. Vegetarisch ook mogelijk. Schrijf je tot donderdag in op de lijst bij de bar in het buurtcentrum, of bel op: 0715212893 Meer info Hennie Fossen: 0610431594.  Meer weten over het Vipp project lees ook eens hier

Strengths
In het Nederlands vertaald, zou je zeggen 'sterktes'. Binnenkort start er weer een nieuwe cursus op woensdag  11:00 uur in 'De Kooi', in het muzieklokaal.
lees hier meer