Movens Open Podium nov 192

 

2019 10 29 14 13 39 Window

Hierbij alvast de openingstijden rond Kerst en Oud en Nieuw van locatie de kooi
Maandag 23 december Open 8:30 tot 18:30
Dinsdag 24 december Open 8:30 tot 17:00 GEEN DINER!!
Woensdag 25 december Gehele dag gesloten
Donderdag 26 december Gehele dag gesloten
Vrijdag 27 december Gehele dag gesloten
Zaterdag 28 december Gehele dag gesloten
Zondag 29 december Gehele dag gesloten
Maandag 30 december Gehele dag gesloten
Dinsdag 31 december Gehele dag gesloten
Woensdag 1 januari Gehele dag gesloten
Donderdag 2 januari Open 8:30 tot 18:30
Vrijdag 3 januari Open 8:30 tot 14:00

 

afb1afb2afb3

Het is nog een beetje vroeg maar we gaan toch alweer richting de herfst . Libertas Leiden en Movens organiseren een bus reis naar de kerstmarkt bij de Intratuin in ter Aar op 29-11-2019. Kosten 17.50 incl. busreis ,koffie met gebak ,aansluitend om 17.00 een driegangen menu in Huis van de Buurt de Kooi . Wilt u mee of weet u iemand die dit ook erg leuk zou vinden geef u nu op bij Marleen of Trudy er zijn maar 60 plekken.
Verzamelen 29-11-2019 om 12.00 uur in huis van de buurt de Kooi
Driftstraat 49 2315CD Leiden tel 0715221197

logo libertas     Movens logo

 

Kijk nou!


Hier brengen wij foto’s onder de aandacht van de fotoactiviteiten van Movens. Wij zien geregeld mooie foto’s voorbijkomen die we met jullie willen delen.

pluisje Maaike van de Reep

Deze keer hebben leden van de fotogroep gekozen voor deze foto van Maaike van de Reep. Hierop zie je het zaadje van de Kardoen, familie van de Artisjok.

De fotograaf heeft bewust gebruik gemaakt van het licht, de onscherpte op de achtergrond en zachte kleuren. Hiermee heeft zij een bepaalde sfeer gecreëerd. Zo komt het pluisje volledig tot zijn recht.
Het pluisje wordt in al zijn eenvoud weergegeven, het nodigt je uit om hierbij stil te staan.
Met één zuchtje wind zou het zaadje zomaar weg kunnen waaien...

Kom schaken !

Gezellig schaken in het Kruispunt

Gratis leren schaken van de nummer 500 van Nederland?
Dat kan alleen bij Rivierduinen!
Kom dus naar het Kruispunt en zet je hersenen aan het werk.

We zijn er elke week op woensdagmiddag
van 14.00 tot 16.00 uur.
Toegang gratis

schaakklein

Herstellen doe je bij Het Kruispunt

Loop gerust binnen op Goudvinklaan 2 in Oegstgeest.
Of mail of bel naar onderstaand adres voor vrijblijvende informatie!

Info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Jan Biemans: 06 52 58 21 98
 
Gezocht Dj’s in spé M/V

Deze cursus is bedoeld voor mensen die graag willen leren dj-en op een laptop. Dat kan heel groot in een zaal voor anderen, maar ook gewoon speellijsten maken om thuis af te draaien. Voorwaarde is dat je zelf een laptop hebt of kan lenen, waar je programma’s op gaat installeren die je kunt gebruiken om te draaien. Je hoeft geen voorkennis te hebben. Bij de cursus hoort een boekje dat 5 euro kost. Hierin staat de installatie beschreven. Hoe je je muziek op de harde schijf zet en hoe je speellijsten maakt. Verder hoop ik dat er veel vragen gesteld worden bij de cursus. Mensen kunnen op zoveel manieren muziek draaien, ik hoop daarom ook van jullie te leren. Ik ben Peter Kooijman werk bij Movens en ben nu 16 jaar ‘Tango’dj

Bel Peter Kooijman voor meer informatie 06 82013606


Helpende hand voor de stinzenplant

De arbeidsprojecten van de LOP's werken op de mooiste pareltjes van Nederland. In de zomermaanden zijn we druk bezig om zichtlijnen, bermen, velden en bosranden te maaien en het maaisel af te voeren om te voorkomen dat het half open karakter van de landgoederen verruigt en verbost. Vaak zijn deze parken op de tekentafel ontstaan. Om de landgoederen te verfraaien, plantten men al eeuwen lang bijzondere bolgewassen en andere planten in deze open stukken; de stinzenplanten. LOP Wendakker werkt meerdere weken per jaar op het opengestelde landgoed Rust en Vreugd in Wassenaar om de paden begaanbaar te houden en om de bosranden te maaien. De hoofdlaan, een doorgaande fietsroute, heeft de afgelopen jaren extra aandacht gekregen. Omgevallen bomen zijn weggezaagd, takken zijn verwijderd en met alle macht proberen we in de zomer de bermen met bosmaaiers te maaien om bramen en houtopslag terug te dringen. En met een schitterend resultaat. Niet alleen komen de laanbomen mooier uit; de hier aanwezige zeldzame voorjaarszonnebloem (weegbreezonnebloem), een stinzenplant, heeft dankbaar gebruik gemaakt van de open ruimte die tevoorschijn is gekomen. De afgelopen jaren heeft ze zich massaal uitgebreid, waardoor je al van verre wordt verwelkomt door haar goudgelen bloemenpracht. Onlangs hebben we in de zelfde laan nog meer achterstallig onderhoud gedaan; met de hand zijn esdoorns, vogelkersen en bramen uitgestoken. Hopelijk vinden we de tijd om ook dit gedeelte jaarlijks mee te maaien, zodat ook hier stinzenplanten als de voorjaarszonnebloem weer ruimte krijgen om zich uit te breiden en omhun bloemenpracht te tonen.
LOP Stinzen 1 18052019

Bereikbaarheid Creatief en Textiel

Vanaf 1 mei zij we alleen nog bereikbaar op de mobiele telefoonnummers van Corine en Henneke.

Corine: 06 83611490
Henneke: 06 23859375

Nieuwsgierig waar zulke mooie foto's gemaakt worden?
Kom eens een kijkje nemen bij Fotografie of loop een keertje mee in de Natuur

warmondLR
foto: Cees,  natuurgroep

Internetcafé

In het nieuwe jaar is het internetcafé open: dinsdag woensdag en donderdag de hele dag.

Natuurfilmpje
Stanley, fotograaf en filmer, maakt naast foto's, ook natuurfilms. Klik op onderstaande link en kijk naar een mooi filmpje over kikkers:
Klik hier voor het filmpje

Vipp project eten bij de "Powervaders"
Wegens succes gaan we weer samen heerlijk eten bij de Powervaders in Buurtcentrum op Eigen Wieken op vrijdag, bel voor de volgende datum. Eet je ook mee? De Powervaders koken iedere 1ste en 3de vrijdag van de maand een voortreffelijke 3 gangen maaltijd voor eenmalig 8 euro. Vegetarisch ook mogelijk. Schrijf je tot donderdag in op de lijst bij de bar in het buurtcentrum, of bel op: 0715212893 Meer info Hennie Fossen: 0610431594.  Meer weten over het Vipp project lees ook eens hier

Strengths
In het Nederlands vertaald, zou je zeggen 'sterktes'.
lees hier meer


Quincy Williams II Jersey