Kijk Nou !

dubbelbeeld Anita
In deze rubriek brengen wij foto’s onder de aandacht, gemaakt door deelnemers van de fotoactiviteiten Movens.
We delen graag keuzes uit de mooie en vaak bijzondere foto’s, die met behulp van creativiteit, techniek, aandacht voor de omgeving en smaak van deze fotografen zijn gemaakt.

Over het algemeen is het zien van dubbele beelden niet zo’n prettige ervaring. Maar in de fotografie kan je daar juist hele mooie resultaten mee krijgen. Fotograaf Anita is daar mee aan het experimenteren, zij weet met geduld en creativiteit bijzondere beelden met deze foto-techniek te maken.

Dubbelbeelden, of ‘dubbele belichting’, zoals je dat in de fotografie noemt, kan je maken door een of meer foto’s op elkaar te ‘plakken’ tot een foto. Dit bijzondere dubbelbeeld van Anita is gemaakt in de camera, maar je kunt dit ook achteraf creëren met behulp van fotobewerking op de computer.

Anita zegt: Het is een leuke techniek om mee te spelen. Omdat je het niet goed kunt sturen en je nooit precies weet wat er uit komt, krijg je vaak verrassende resultaten. En daardoor heb ik echt de smaak te pakken gekregen en pas ik deze techniek ook toe op andere onderwerpen.

Nieuwsgierig waar zulke mooie foto's gemaakt worden?

Kom eens een kijkje nemen bij Fotografie of loop een keertje mee in de Natuur

warmondLR
foto: Cees,  natuurgroep

Natuurfilmpje
Stanley, fotograaf en filmer, maakt naast foto's, ook natuurfilms. Klik op onderstaande link en kijk naar een mooi filmpje over kikkers:
Klik hier voor het filmpje