kooiklein
oewklein
kooiklein
oewklein

Movens is onderdeel van Rivierduinen, GGZ Leiden en omstreken, een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg (GGZ).

Diagram

Movens biedt activiteiten op het gebied van dagbesteding, arbeid en educatie voor mensen met voornamelijk psychiatrische problematiek. Deze activiteiten vinden op verschillende locaties plaats.

Wij hebben een nieuwe folder die u hier kunt downloaden

1. Movens biedt een veilige plek waar u altijd welkom bent. U kunt er tevens kiezen uit een breed aanbod van activiteiten. Op Movens locatie 'De Kooi' en 'Op Eigen Wieken' vindt u dus alles wat nodig is om de dag op een plezierige manier inhoud te geven. Ons gebouw beschikt over goed verzorgde ruimtes waar u de verschillende activiteiten kunt volgen.

Op het gebied van dagbesteding vindt u hier de creatieve activiteiten, de fotogroep, de bandjes en andere muziekactiviteiten, en het internetcafé. Hier is ook het startpunt van de sportactiviteiten..

Het educatieprogramma van Movens bestaat uit diverse cursussen en trainingen op het persoonlijke vlak,  cursussen rondom fotografie en diverse computercursussen.

In de inloopruimte van Movens

kunt u terecht voor een kopje koffie en gezelligheid. U kunt hier tegen lage prijzen, koffie, thee enz. verkrijgen. Bovendien worden er in de Inloop verschillende activiteiten georganiseerd.

Op de woensdagavond is Movens altijd open. Dan worden er activiteiten georganiseerd rondom een thema. Ook is er regelmatig een swingavond.

Op Movens kunt u ook eten. Tegen vriendelijke prijzen kunt u hier lunchen en warm eten.

De werkprojecten van Movens kunnen een opstap zijn naar regulier- of vrijwilligerswerk. U kunt ervaring opdoen, wennen aan een werkritme en zelfvertrouwen opbouwen. Dat kan een paar uur per week zijn, of meerdere dagdelen.

Één van de werkprojecten is de Keuken. Deze vindt u op Movens, locatie 'de kooi'. Tevens kan men op deze locatie achter de bar, achter de receptie of in het winkeltje werken.
Deelnemers van arbeidsprojecten ontvangen € 0.75 per uur onkostenvergoeding.

2. In Oegstgeest, op het landgoed ‘Endegeest’, vindt u de werkprojecten,de kwekerij De Groene Cirkel, de Fietsenmakerij .

3. Mobiel zijn 2 Landschapsonderhoudprojecten (LOP’s) en de belbus, die het vervoer van mensen verzorgt, die gebruik maken van activiteiten van Movens of andere voorzieningen van GGZ-Leiden.

4. Daarnaast begeleidt Movens mensen naar activiteiten buiten de GGZ. Dit gebeurt middels het VIPP-project, dat staat voor Vrijwillige Initiatieven voor mensen met Psychische Problematiek.

5. Op de Rooseveltstraat in Leiden is Print-& Copyshop MoBi gevestigd, voorheen het Reprocentrum op het DAC. MoBi is een samenwerking tussen Movens en Bink, een drukkerij te Leiden.

Er is een deelnemerscommissie die Movens adviseert over allerlei beleidszaken en de belangen behartigt van de deelnemers.

Elke maand komt de ‘Nieuwsflits’ uit, waarin allerlei actualiteiten omtrent Movens de revue passeren. Tweemaandelijks verschijnt ook ons huismagazine ‘FORUM’, waarin veel bijdragen van deelnemers te vinden zijn.

Deze informatie kan u alleen maar een eerste indruk geven van Movens. Als u meer wilt weten, kom dan eens langs: u bent de hele week welkom (maandag t/m vrijdag).