Vrijwilliger worden bij Movens

Als vrijwilliger bied je een vorm van ondersteuning die deelnemers helpt bij hun herstel. Movens, onderdeel van GGZ Rivierduinen werkt daarom met vrijwilligers. Er is altijd wel vrijwilligerswerk te vinden dat past bij jouw vaardigheden en wensen. Lees op deze pagina onder 'Wat kun je doen bij Movens' meer over de verschillende mogelijkheden.


Ondersteuning door GGZ Rivierduinen
GGZ Rivierduinen heeft voor haar vrijwilligers een aantal zaken geregeld zoals een verzekering, reiskostenvergoeding en begeleiding. Wij informeren je over psychiatrische ziektebeelden en over de omgang met mensen met psychiatrische problemen. Er worden regelmatig informatie- en themabijeenkomsten georganiseerd.


Voorwaarden
Vrijwilligers ontvangen geen vergoeding voor hun activiteit. Tijdens de activiteiten ben je verzekerd. Kosten voor aanvraag van Verklaring Omtrent Gedrag en reiskosten worden vergoed.
GGZ Rivierduinen hanteert een vrijwilligersbeleid waarin is opgenomen alle regelingen met betrekking tot ondersteuning en begeleiding. Vrijwilligers kunnen rekenen op professionele begeleiding. Er worden introductiebijeenkomsten gehouden, zodat je het een en ander te weten komt over psychiatrische handicaps en de omgang met mensen met psychiatrische problemen. Ook organiseren we regelmatig thema-avonden en krijg je een vast contactpersoon op je werkplek.


Voor vrijwilligers is een Verklaring Omtrent Gedrag vereist.
Wie regelt het vrijwilligerswerk?


Het vrijwilligerswerk voor alle locaties van GGZ Rivierduinen wordt centraal geregeld door twee coördinatoren vrijwilligerszaken. Zij zoeken naar de juiste match tussen vrijwilliger en cliënt of afdeling. Tevens is het bij Movens mogelijk om een vrijblijvende rondleiding/gesprek aan te vragen bij Joyce Haazebroek, coördinator dagactiviteiten Movens Leiden (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 116 05 696, van maandag t/m vrijdag bereikbaar). Mocht u geïnteresseerd zijn in een vrijwilligers vacature dan kunt u zich inschrijven via onderstaande gegevens:
Bel tel 071 890 67 22 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Wat kun je doen bij Movens?

Vrijwilliger voor internetcafé
Zijn computers uw passie? Movens zoekt vrijwilligers met ICT-kennis, en -vaardigheden, die het leuk vinden om mensen met een psychiatrische kwetsbaarheid te ondersteunen.  

Wat wij vragen, en wat wij bieden:
-    Enige kennis van computers/programma’s is gewenst
-    Enthousiaste houding
-    Duidelijk in taal, meerdere talen is welkom