Dries fotografeert groen in de stad.

Dries doet al lange tijd mee bij fotogroep Movens. Tijdens fotowandelingen richten de fotografen zich op allerlei onderwerpen. Dries vond het onderwerp 'groen in de stad Leiden' leuk om mee bezig te zijn. Een van de plekken waar de groep met de camera's rond heeft gezworven was het gebied rondom de Haven.

Oude Singel

Dries vertelt: Ik heb gelet op de aanwezigheid van groen in de straatjes en bij de huizen. Opvallend en leuk vond ik de vele plantenbakken langs de grachten en begroeiing op de gevels. Die wilde ik zo goed mogelijk laten uitkomen op de foto's. Het ziet er vrolijk uit daar. Je kunt zien dat de bewoners veel aandacht aan hun omgeving besteden. Leuk en inspirerend om daar rond te lopen.

Waardgracht

Kijfgracht

Beperking
Dries fotografeert al vele jaren. Door een beperking gaat helaas het fotograferen minder makkelijk. Dries 'zat niet bij de pakken neer' en zocht naar een oplossing. Leden van de fotogroep dachten mee, maar uiteindelijk vond Dries zelf een oplossing: in een winkel vond hij een statief dat op zijn rollator kan worden geschroefd, eureka! Zo kan Dries toch zijn geliefde hobby voortzetten.

Bij dit artikel een paar voorbeelden van de foto's die Dries maakte. Binnenkort meer van zijn werk op deze pagina en in de galerie op deze site. Zie ook ouder artikel van Dries over de Keukenhof.

Kijfgracht2