Begin juni hebben wij gefotografeerd in de Hortus aan het Rapenburg in Leiden. Om tien uur stonden we met z'n achten voor de ingang. Om de dag goed te beginnen, dronken we eerst een kopje koffie in de Curatorentuin, bij Grand Cafe Clusius. Snel even het plan doornemen en nog even checken of alle lenzen goed schoon waren en batterijen flink opgeladen. Hier en daar werd ijverig een digitale camera ingesteld. Ontspannen en gefocused gingen we naar binnen. Toch nog even jaloers kijken naar degenen met een Museum-jaarkaart (gratis entree!), terwijl je zelf je portemonnee trekt. Al gauw verdwenen al onze zorgen en mede dankzij het mooie en heldere weer, kon er volop gefotografeerd worden.

11sep

De verscheidenheid aan planten en bloemen was zeer boeiend, en de tijd vloog voorbij. Rond het middaguur rustten we even uit op een bankje bij de Japanse tuin, ook om te kijken hoeveel “knallers” we al gemaakt hadden. Het werd toen al duidelijk dat we met een grote oogst aan mooie foto's terug naar huis konden keren, en dat we een verzameling natuur-shots hadden opgebouwd waar we nog lang uit zouden kunnen putten. Het licht was zeer geschikt voor heldere en kleurrijke opnames en hier en daar waren er dan ook verrassende resultaten. Vooral macro-fotografie was in trek.  Hierbij fotografeer je je onderwerp van zeer dichtbij. Door te kiezen voor een vage achtergrond krijgen de onderwerpen in deze close-ups vaak een artistieke uitstraling.

11sep2

Ideale omstandigheden die dag, zul je zien dat er dan toch eentje met een dooie camera bij staat (batterij leeg!), maar de ouwe rotten onder ons hielden het makkelijk uit tot ver in de middag. Er stond weinig wind. Dit was erg fijn en leverde bovendien betere foto's op.  Nu nog een vlieg of bij zien te vinden die rustig voor ons wil poseren. De bloemen en planten smulden gelukkig van de aandacht, en werden overladen met afdrukkende complimenten. De Hortus stond er prachtig bij op deze lentedag, en het was een waar genot om de vele indrukken in ons op te nemen en vast te leggen. Zeker voor herhaling vatbaar!

AvD