Kwekerij De Groene Cirkel


De Groene Cirkel is per 01-04-2017 tevens leerbedrijf. Daarbij geeft De Groene Cirkel gelegenheid om evt. een opleiding te volgen. Ook is het mogelijk om eventueel een geregistreerd deelcertificaat te behalen. En we zijn weer open tot 1700 uur.

Nabij kasteel ‘Endegeest’ in Oegstgeest ligt kwekerij De Groene Cirkel. De kwekerij dient als project steeds meer als re-integratieproject naast de dagbesteding, middels professionele begeleiding.Een aantal belangrijke doelen welke worden nagestreefd:

Samen met betrokkene worden er doelen opgesteld. Er zijn tussentijdse evaluaties, waarvan verslaglegging wordt gedaan. Contacten worden onderhouden met betreffende instanties. De Groene Cirkel geeft gelegenheid om evt. een opleiding te volgen. Ook is het mogelijk om eventueel een geregistreerd deelcertificaat te behalen.

Op de kwekerij draait alles om het telen van biologische gewassen voor de verkoop. Bij het groeiproces wordt er geen gebruik gemaakt van kunstmest en bestrijdingsmiddelen. Bestuiving vindt plaats door eigen bijenvolken. We kweken op de kwekerij o.a. groenten, waarbij "vergeten" groenten, fruit, kruiden en bloemen. Kruiden en bloemen zelf te plukken in het seizoen. Verder verkopen we vaste planten, struiken, bloemzaden, honingsoorten, o.a. van eigen bijenvolken, honingproducten en een selectie kadoartikelen in onze winkel.

Kwekerij De Groene Cirkel is een kwekerij waarbij de deelnemers o.a. via de UWV, Gemeente of GGZ hier een zinvolle dagbesteding vinden of werken aan arbeidsre-integratie. Ook vrijwilligers nemen deel aan het project. In overleg met betrokkenen verdeelt de leiding de verschillende werkzaamheden zodat eenieder naar wens kan werken.

Wat kun je doen?
Kwekerijmedewerker
Voor het werk op de kwekerij is het prettig als je ‘groene vingers’ hebt, maar noodzakelijk is het niet. Je wilt graag met je handen werken en houdt van buiten werken. Werkzaamheden in de tuin: Verkoopmedewerker
Als je bij het verkoopteam wilt werken ben je sociaal vaardig en klantvriendelijk en kun je met geld omgaan. Medewerker huishouding
Van een medewerker huishouding vragen we een verzorgende en hygiënische instelling. Wat bieden wij?
De werksfeer is collegiaal en vriendelijk en het werk is afwisselend en veelzijdig. Als deelnemer word je goed begeleid en leer je de technieken die je nodig hebt voor de werkzaamheden. Verder train je algemene vaardigheden en het weer opbouwen van een werkritme en het omgaan met collega’s, taken en verantwoordelijkheden.

Omdat het weer niet altijd even stralend is zijn laarzen en regenkleding op de kwekerij aanwezig. Tijdens de ochtend-,  en middagpauze zorgen wij voor koffie en thee. Een lunchpakket en eventueel ander drinken moet je zelf meenemen. Als deelnemer kun je de producten van ‘De Groene Cirkel’ met korting kopen.

Werktijden
Op de kwekerij wordt gewerkt van maandag t/m vrijdag van 9:00-12:00 uur en van 13:00-16:00 uur, of van 13:00-17:00 uur. Er kan fulltime maar ook in enkele dagdelen gewerkt worden.

Waar kun je informatie krijgen?
Wil je meer weten over de kwekerij neem dan van maandag t/m vrijdag van 9:00-17:00 uur contact op met:

Kwekerij De Groene Cirkel
Endegeesterstraatweg 5
Gebouw Zwaluwlaan 2
2342 EJ Oegstgeest
071- 890 78 98
Eugene Abbo: 06- 159 56 349
Petra van Dijk: 06- 829 41 169

Email : groenecirkel.oegstgeest@rivierduinen.nl