-->

Sport en spel


Sporten bij Movens Dagbesteding

Sporten is belangrijk voor lichaam en geest. Bij Movens werken 2 sport activiteitenbegeleiders die beide een breed aanbod hebben in verschillende sporten en Fitness. Uiteraard werken de medewerkers volgens de maatregelen die op dat moment van toepassing zijn en waarbij GGZ Rivierduinen eigen richtlijnen hanteert. Dit zorgt er helaas ook voor dat de groepen die wij momenteel begeleiden kleiner zijn dan voorheen. Helaas zijn er bij bepaalde onderdelen minder plekken beschikbaar. De intaker kan u daar meer over vertellen.

Voordelen die je zult merken wanneer je gaat sporten:


-    Je krijgt meer energie
-    Je gaat lekkerder in je vel zitten
-    Zorgt voor een betere nachtrust
-    Je gaat sterker in je schoenen staan
-    Je voelt je zelfverzekerder
-    Je voelt je sterker
-    Het is goed voor je hersenen en geheugen
-    Zorgt voor minder stress
-   Je werkt aan persoonlijke doelen
-   Je ontmoet andere sporters (lotgenoten)
-   Je went aan het ritme van een sportschool


Movens werkt samen met externe partijen. Het komt regelmatig voor dat wij partners uitnodigen of Dat wij op pad gaan naar partners om samen een (nieuw) sport te beoefenen. Het fijne hieraan is dat men, indien dit van toepassing is, kan toewerken naar uitstroom naar reguliere verenigingen of sportclubs.

Bent u geïnteresseerd of heeft u een vraag? Neem dan vooral contact op met de intakers van Movens:

aanmeldingmovens@rivierduinen.nl

Wat kun je doen? Bij Lian
maandag  
09:00-10:30 Fitness
10:30-11:15 Aerobic en buik-kwartier (gele zaal)
13:00-14:30 fitness
15:00-16:00 Ontspanning en Aandacht met vleugje Yoga
dinsdag  
09:00-11:00 Fitness
11:00-12:00 Ontspanning en Aandacht met vleugje Yoga
13:00-16:00 Fitness
woensdag  
09:00-12:00 Fitness Buikkwartier 10 uur Circuit-training 10:30-11:00
donderdag  
09:00-10:45 Fitness
13:00-14:00 Fitness
14:00-14:45 Buik-kwartier en Body en shape Rode zaal
15:00-16:00 Fitness
Vrijdag  


Wat kun je doen? Bij Nick
woensdag
maandag  
10:30-11:30 Fitness Oegstgeest
11:45-12:45 Fitness Oegstgeest
12:45-13:45 Tafeltennis
14:40-15:40 Zwemmen in 'Poelmeer'
dinsdag  
8:30-10:30 Fitness:Fit for free
11:30-12:30 Fitness:Oegstgeest
13:30-14:30 Darten
15:00-16:00 Buiten activiteit
Woensdag  
10:30-12:00 Badminton
12:30-14:00 Tennis
14:15-16:00 Volleybal
donderdag  
08:30-10:30 Fitness bij 'Fit for Free'
10:45-11:45 Fitness Oegstgeest
12:30-14:00 Tafeltennis
14:00-15:00 Fitness Oegstgeest
Vrijdag  
9:30-10:30 Fitness: Oegstgeest
11:00-12:30 Tennis

Voetbal!
Elke donderdag een lekker balletje trappen in het bewegingscentrum Oegstgeest! Vaak doen we 4 tegen 4 of 5 tegen 5. Iedereen is welkom , wel is enig balgevoel een eis. Dus of je nu een beginner of een gevorderde voetballer bent , een verdediger of aanvaller of juist een middenvelder dat maakt niet uit. Iedereen is dus welkom! Sluit je dus aan bij dit gezellige en leuke groepje voetballers.

Fitness
Fitnessen in het 'Bewegingscentrum' te Oegstgeest. Je kunt hier zelf fitnessen of een circuittraining volgen. Dit houdt in dat er een vast aantal (kleine) oefeningen zijn die elke keer afgewerkt worden binnen een bepaalde tijd. Het is een complete training die voor iedereen toepasbaar is. Kom gerust een keertje kijken en, of meedoen. Belangrijk is dat je een handdoek meeneemt om dit op de apparaten neer te leggen. Na de training kan er eventueel gedoucht worden.

Tafeltennis
Op de maandagen dinsdag en donderdagen in 'Het Bewegingscentrum' te Oegstgeest. Heb je zin in een potje ping-pong?, kom dan eens langs en speel gezellig mee. Afhankelijk van het aantal deelnemers spelen we een dubbel,- of een enkelspel.

Zwemmen in Poelmeer
Maandag van 14:40 tot 15:40 uur. We verzamelen daar om 14:30 uur. In dit bad kun je heel veel doen. Er is een wedstrijdbad met springplank, turksstoombad, glijbaan, stroomversnelling, bubbelbad en er zijn verschillende grote fonteinen. Kortom: de moeite waard om een keertje te komen kijken. De kosten zijn €3.- per keer. Nick Smit begeleidt dit uur.
Zwembad 'Poelmeer' ligt aan de rand van de gemeente Oegstgeest.

Fitness in Fitness centrum ‘Fit for Free’ (Willem de Zwijgerlaan 2c)
In dit fitnesscentrum word je deskundig begeleid bij het trainen door Nick. Dus wil je aan je conditie werken, wat kilo’s kwijtraken of bepaalde spieren sterker maken kom dan snel een keer langs. De kosten bedragen €19,95 voor nieuwe leden per maand en u kunt dan onbeperkt trainen 7 dagen per week.


Zaalsporten

De zaalsporten vinden plaats in 'Het Bewegingscentrum' te Oegstgeest. Drie uur lang drie verschillende zaalsporten. Houd er rekening mee dat je schoeisel aan hebt zonder zwarte zolen en dat je ze alleen binnen draagt. Naast deze reguliere sportmiddag worden er regelmatig sporttoernooien georganiseerd waar je aan mee kan doen.

Badminton
Over het algemeen spelen we hier 2 tegen 2 (afhankelijk van het aantal deelnemers). Er zijn zowel gevorderde badmintonners als beginners , aan de hand daarvan stel ik de teams zo samen zodat we een leuke, spannende partij krijgen.

Volleybal
Aan de hand van het aantal deelnemers maak ik twee gelijkwaardige teams (mannen en vrouwen door elkaar). Ik zorg er altijd voor dat de teams aan elkaar gewaagd zijn zodat dit ten goede komt van het spel , lange rally’s en een hoop gezelligheid. Deze activiteit staat in het teken van samenspel.

Zaalvoetbal
We spelen hier 5 tegen 5. Vier voetballers en één keeper per team. Iedereen heeft hier z’n eigen kwaliteit, zo is de één heel goed in verdedigen en de ander heel goed in aanvallen , aan de hand daarvan stel ik twee gelijkwaardige teams samen. Deze activiteit staat in het teken van samenspel.
Nick Smit begeleidt deze middag. Houd er rekening mee dat je schoenen draagt, die geen zwarte zolen hebben en dat je ze alleen binnen draagt.


Welke sport moet ik doen?

Het is belangrijk om een sport te kiezen die je echt leuk vindt. Alleen dan houd je het vol. Bij het kiezen van een sport die echt bij je past, zijn er een paar dingen waar je aan moet denken:

Verslag Movens sportdag

14 juni verslag Movensdag sport en speldag.
n.a.v. de wens van deelnemers die naar voren kwam tijdens een van de themabijeenkomsten hebben deelnemersen medewerkers samen een movensdag georganiseerd. Dit om een brug te bouwen tussen de verschillende locaties, deelnemers en medewerkers met als doel om elkaar op een leuke manier te leren kennen en vooral, om plezier te maken!

Voorafgaand aan deze Movensdag heeft een speciale werkgroep met deelnemers En medewerkers de spellen bedacht, de gehele organisatie op zich genomen en Een draaiboek in elkaar gezet. Een unieke, maar vooral leuke samenwerking!

De voorbereidingen bij het veld van het bewegingscentrum, begonnen al vroeg. De lunch die bereid moest worden in de keuken in het buurtcentrum de Kooi begon om ongeveer dezelfde tijd en werden door onze belbus naar het bewegingscentrum gebracht. Verschillende deelnemers boden spontaan hun hulp aan bij de voorbereidingen en mede dankzij hen was alles in een split second klaar voor de middag.

Na de inschrijving, teamindeling, een heerlijke (gesponsorde!) lunch, het openingspraatje en de uitleg van Nick Smit (sportbegeleider Movens) konden we beginnen aan de middag. Spellen als: groot mikado, waterballonvolleybal, kegelen, zaklopen, beschuitfluiten en een buikschuifbaan bleken een groot succes! Uiteraard ook omdat we prachtig weer hadden!

Als afsluiter was er nog een kleine prijsuitreiking waarbij de deelnemers van het LOP en Liesbeth Beaumond (begeleider LOP) als winnaars naar voren kwamen. 2 opblaas Krokodillen als troostprijs werden verloot aan de pechvogels die gestoken waren door een bij, en 2 medailles voor de deelnemers, die in de organisatie zaten werden vergeven.

Een gezellige dag, zo kunnen we dit het beste omschrijven! Volgend jaar weer!?!