-->

Fotografie

Fotografie bij Movens kl2

Fotografieactiviteiten Movens
Movens organiseert meerdere fotografieactiviteiten: twee dagdelen Fotowerkplaats en een dagdeel Fotogroep.

Wat kun je doen?
Fotowerkplaats:
Maandagochtend: 9:00-12:15 uur, Huis van de Buurt De Kooi, Driftstraat 49, Leiden. Dinsdagmiddag: 13:15-16:15 uur, Huis van de buurt Eigen Wieken, Valkenpad 5, Leiden Fotogroep:
Dinsdagochtend tussen 9:00-12:30 uur, Huis van de buurt Eigen Wieken, Valkenpad 5, Leiden


Fotowerkplaats
Bij de Fotowerkplaatsen kan je zelfstandig werken aan een eigen fotoproject. Mogelijkheden zijn onder meer: fotobewerking en camera technieken, fotografie informatie opzoeken en lezen in tijdschriften, boeken en op internet, leerzame Webinars bekijken, je foto’s creatief verwerken, foto’s leren ordenen, werken aan artikelen, presentatie en expositie. Je kunt je fotowerk delen met anderen, dat geeft inspiratie en kan je op meer ideeën brengen. Soms gaan we ook samen fotograferen. Neem je vragen, wensen en ideeën mee, we bespreken dat en zien waar je aan wilt werken.

Fotogroep

Bij de Fotogroep bespreken we gevarieerde fotografie onderwerpen die in overleg met de groep op het programma komen. Fototechnieken, actuele informatie, werk van fotografen, verwerken van je foto’s en meer. We maken geregeld fotowandelingen. De foto’s bespreken we inhoudelijk, om van te leren en inspiratie op te doen voor je eigen fotografie. We werken aan fotoproducten die we te koop aanbieden en bereiden exposities en presentaties voor. Het bezoeken van exposities in galeries en musea behoort ook tot de mogelijkheden.
Ben je beginner, of gevorderd in fotografie, iedereen welkom. In overleg kijken we welke activiteit het beste bij je past. Door delen van tips, wensen en ideeën komen er geregeld nieuwe activiteiten op het programma. Bekijk ook onze artikelen onderaan deze pagina.

Wat heb je nodig
Om te fotograferen heb je een digitale compact of grotere camera nodig. Als beginner kan je eventueel eerst met je smartphone-camera werken. Een usb stick om je foto’s op te slaan en mee te kunnen nemen. Op maandag kan je gebruik maken van onze computers eventueel een laptop. Als je die hebt, is het handig je eigen laptop mee te nemen.
De activiteiten worden aangeboden in huizen van de buurt: 'De Kooi' en 'Op Eigen Wieken'.

Kijk nou!


In deze rubriek brengen wij foto’s onder de aandacht, gemaakt door deelnemers van de fotoactiviteiten Movens.
We delen graag keuzes uit de mooie en vaak bijzondere foto’s, die met behulp van creativiteit, techniek, aandacht voor de omgeving en smaak van deze fotografen zijn gemaakt.

dubbelbeeld Anita

Over het algemeen is het zien van dubbele beelden niet zo’n prettige ervaring. Maar in de fotografie kan je daar juist hele mooie resultaten mee krijgen. Fotograaf Anita is daar mee aan het experimenteren, zij weet met geduld en creativiteit bijzondere beelden met deze foto-techniek te maken.

Dubbelbeelden, of ‘dubbele belichting’, zoals je dat in de fotografie noemt, kan je maken door een of meer foto’s op elkaar te ‘plakken’ tot een foto. Dit bijzondere dubbelbeeld van Anita is gemaakt in de camera, maar je kunt dit ook achteraf creëren met behulp van fotobewerking op de computer.

Anita zegt: Het is een leuke techniek om mee te spelen. Omdat je het niet goed kunt sturen en je nooit precies weet wat er uit komt, krijg je vaak verrassende resultaten. En daardoor heb ik echt de smaak te pakken gekregen en pas ik deze techniek ook toe op andere onderwerpen.

Meer fotowerk

Onze fotografen zoeken inspiratie in wisselende onderwerpen, gefotografeerd op allerlei locaties. Landschappen, bloemen, insecten en meer natuur, dier en mensen portretten, spiegelingen, abstractie en meer. Daarbij oefenen ze met uiteenlopende standpunten en technieken. Ze fotograferen op locaties in Leiden waaronder Polderpark Cronesteijn, De Strengen in de Merenwijk, Heempark en Leidsche Hout. Maar ook verder weg: Duin en strand Katwijk, Landgoed De Horsten in Wassenaar en diverse steden. En natuurlijk maken ze ook vrij werk in eigen tijd.
We delen graag onze fotografie door middel van artikelen die je hieronder kunt lezen.

Artikelen:

  1. Dries fotografeert groen in de stad.
  2. Kikkerdril
  3. Anita over kattenfotografie
  4. Filmpje Damhert
  5. Boottocht
  6. Dries bezoekt de keukenhof
  7. Dries bezoekt de keukenhof 2
  8. Fotogroep in Cronesteyn
  9. Fotogroep in de Hortus Botanicus
  10. Stranding bij Wijk aan Zee
Informatie:
Hennie Fossen, fotografie, beleef de natuur, mindfulness.
Werkdagen maandag, dinsdag en woensdag  06- 104 31 594
h.fossen@rivierduinen.nl