-->

Financiële wegwijzer Movens

Om dagbesteding bij Movens te kunnen volgen, heb je een indicatie nodig.
In het kennismakingsgesprek of intakegesprek zullen de financieringsmogelijkheden besproken worden.

Hieronder de mogelijkheden op een rijtje:

1. WMO financiering
De meest voorkomende vorm van financiering bij onze ambulante cliënten (die dus niet op een kliniek of beschermde woonvorm wonen) is de WMO (Wet maatschappelijk opvang). De gemeente waar je woont, besluit hierover. De ondersteuning kan starten als jouw gemeente een WMO-indicatie heeft afgegeven. Je individuele begeleider of wij kunnen je uiteraard ook odersteunen bij jouw aanvraag bij de gemeente.

In de Leidse regio is Movens als onderaannemer beschikbaar. Dit betekent dat er ook altijd een partij betrokken is die mogelijk individuele begeleiding kan bieden. Je indicatie wordt aan die partij verstrekt en die regelen dan dat jij bij ons terecht komt. Voor de Duin en Bollen-regio kan de gemeente ons direct benaderen.

Wanneer je gebruik maakt van een WMO-voorziening betaal je een eigen bijdrage voor de ondersteuning die je ontvangt. Het CAK int die eigen bijdrage namens de gemeenten. Hoe hoog die bijdrage is kun je bereken op de website van Het CAK.

2. WLZ financiering
Wanneer je voor de zorg die je al ontvangt een WLZ indicatie hebt. Is het vaak ook mogelijk om daar een indicatie voor dagbesteding aan toe te voegen. Je begeleider of onze intaker kunnen je dat vertellen. Meestal hoef jij daar niets voor tedoen.

3 PGB Financiering
Voor beide financieringsvormen is het in sommige gevallen ook mogelijk via PGB gebruik te maken van onze activiteiten. Of dat voor jou van toepassing is kun je het beste samen checken in het kennismakingsgesprek.