-->

Mindfulness

Mindfulness bij Movens

Bij deze activiteiten kan je meedoen met oefeningen gericht op aandacht, ontspanning en meditatie. We creëren met elkaar  een moment van rust en stilte en hebben aandacht voor onszelf in het 'hier en nu'. We maken bij de activiteiten onder andere gebruik van  mooie teksten en rustige muziek en vaak hebben we een inspirerend gesprek. We houden maandelijks een stiltewandeling. Soms zijn er speciale activiteiten, zoals bezoek aan andere locaties en stilte dag.

Wat kun je doen?
Woensdag  
09:45-12:30 Ontspanning, meditatie, tekenen.
Eens in de maand  
09:45-12:30 Stiltewandeling
In overleg Stiltedag, Speciale activiteiten


Mededeling programma:  Oefeningen, mindfulness en meditatief tekenen. Bij voldoende belangstelling is een korte stilte wandeling mogelijk na de oefeningen. Verzoek: Denk alvast mee over invulling voor een langere stiltedag. Ieder kan daar een bijdrage aan leveren, bijvoorbeeld : muziek, gedichten, artikelen, documentaires, enz.

Ontspanning, meditatie, tekenen.
Je kunt meedoen met oefeningen in ontspanning, aandacht en meditatie. De rustige ruimte, natuurgeluiden, passende muziek, inspirerende teksten en stilte helpen daarbij. We oefenen ook het hebben van aandacht, bij bijvoorbeeld tekenen, spreken en luisteren, of iets bekijken. Deelnemers vinden hier een moment van rust en concentratie. De inhoud van dit programma ontstaat door wensen en ideeën van deelnemers. We maken gebruik van eenvoudige technieken uit o.a yoga, zen-meditatie en mindfulness.  
Waar: de Vergaderruimte van  'Huis van de Buurt'.

Stiltewandelingen
Een keer in de maand maken we een stiltewandeling. In overleg kiezen we een geschikt, rustig gebied, in de omgeving van Leiden. We lopen dan met elkaar in een rustig tempo, zijn stil en hebben aandacht voor onszelf en de omgeving. Locaties en tijd worden in overleg met de groep bepaald. Bij slecht weer gaan de wandelingen niet door en mediteren we in het buurtcentrum.

Stiltedag
Minimaal eens per jaar organiseren we met elkaar een 'stiltedag'. Deze dag komt tot stand door inbreng van deelnemers. Onder meer luisteren we naar meegebrachte muziek, gedichten, inspirerende of verhalende teksten, we bekijken mooie filmpjes en doen iets voor onszelf, in stilte. Deze activiteiten worden afgewisseld met korte meditatie en ontspanningsoefeningen. In overleg hebben we met elkaar een lunch.

Speciale activiteiten
Soms hebben we activiteiten die passen en inspirerend zijn bij de meditatie-activiteiten. Bijvoorbeeld bezoek aan tentoonstellingen en meditatiecentra en ruimtes, meditatiedagen, zangavonden, lezingen en dergelijke.

Informatie: Hennie Fossen, fotografie, natuur, meditatie en ontspanning.
Maandag, Dinsdag en Woensdag. 06- 104 31 594 email: h.fossen@rivierduinen.nl