-->

PC vaardigheden

Sinds kort in Huis van de Buurt 'De Kooi' Driftstraat 49.
De pc wordt gebruikt voor het uitvoeren van diverse taken, zoals administratie, tekstverwerking, toegang tot het internet, programmeren, grafisch werk, spellen, te gebruiken bij werk, onderwijs, school, hobby’s, enz. Tegenwoordig gebruiken we niet meer alleen een pc maar ook tablets, laptops en telefoons, dus ook voor alle vragen die u hierover heeft kunt u langskomen bij de Driftstraat 49.

Ook kun je begeleiding krijgen voor het creëren van websites met Joomla, een open-source programma met een zgn. cms-functie. Hiermee leer je hoe je achter de schermen van je website nieuwe gegevens kunt inladen.

Wat kun je doen?
dinsdag  
09:00-17:00 internetcafé maar ook cursus Word, Excel, Verkenner, Joomla
woensdag  
09:00-17:00 internetcafé maar ook cursus Word, Excel, Verkenner, Joomla
donderdag  
09:00-17:00 internetcafé maar ook cursus Word, Excel, Verkenner, Joomla

Cursus Word of Libre Office voor beginners
Dit is een ingekorte cursus waarin u alleen de basis van Word leert kennen. 12 lessen van maximaal 1 uur.

Cursus Word of Libre Office voor gevorderden
We gaan verder met Word. 8 lessen van 1 uur.

Cursus Verkenner
Voor mensen die de Word cursussen hebben gedaan en meer willen weten. Op aanvraag de cursus Verkenner. Je leert gebruik te maken van de verkenner: mappen maken, kopiëren van bestanden, snelkoppelingen maken, bestanden downloaden en installeren. Kom een keer langs, dan maken we een afspraak. Ook heel handig als je veel met fotografie doet. 8 lessen van 1 uur.

Cursus Excel
Een korte cursus, waarin je de beginselen van Excel leert kennen. Maak een eigen begroting, zodat je een overzicht hebt van je uitgaven over het hele jaar. Zet je eigen verzameling (cd’s, stripboeken) in Excel zodat je makkelijk iets terug kan vinden. En leer hoe je dat allemaal makkelijk afdrukt. 8 lessen van 1 uur.

Cursus Joomla!
Elke woensdagmiddag of donderdagmiddag op aanvraag Joomlacursus. Als je in de toekomst zelf ook zo'n cursus wilt volgen, maak dan een afspraak met Peter Kooijman of kom een keer binnenwandelen. Joomla is een programma om zelf websites te maken. Hetzelfde programma waarmee ook onze eigen website gemaakt is. Je leert op de cursus alles wat er komt kijken bij het maken van een eigen website met Joomla.

Vragenuurtje computerzaken, tablets, telefoons
Hoe kun je veilig werken op je computer? Wat is er nu waar van al die virussen en kan ik er wat tegen doen? Kan iemand zomaar in mijn mail kijken? En wat doe ik dan/ Ik wil mijn bankzaken regelen via internet kan dat bij het internetcafé? Ik wil wat bestellen via een creditcard kan dat op het internetcafé? Is dat veilig? Als je met dit soort vragen zit kun je woensdag-, donderdagmiddag langs komen op het internetcafé.

Internetcafé
Tijdens het Internetcafé kun je op de computers je eigen gang gaan. Je kunt ook Excel, typen, of Engels leren met behulp van cursussen op cd-rom. Mogelijkheden genoeg.

Ook als je vragen hebt waarvan je denkt, "daar is geen cursus voor" bel even! Misschien kunnen we je toch verder helpen. Bv. hoe zit dat met mp3 tjes op een computer hoe zet ik ze op mijn telefoon etc?

Peter is bereikbaar op telefoon  06- 820 13 606, of 06- 149 93 172 op maandag t/m donderdag.