Beleef de natuur

Beleef_de_Natuur_bij_Movens_2

We maken natuurwandelingen in Leiden of omgeving. Tijdens het wandelen wisselen we leerzame informatie uit over wat we zien, horen en weten. We maken gebruik van een verrekijker, eventueel maken we foto's. Bij ongeschikt wandelweer bespreken we onze ervaringen en actuele natuur-informatie in buurtcentrum  'De Kooi'. Incidenteel zijn er speciale natuuractiviteiten op het programma. De wandelingen zijn regelmatig ook geschikt voor mensen die niet lang kunnen lopen en af en toe willen zitten, dit wordt apart vermeld. Als je houdt van de natuur en wandelen ben je van harte welkom. Er valt veel te genieten en te leren!

Wat kun je doen?

maandag
13:15-17:00   Natuurwandeling bij geschikt wandelweer.
                     Natuurbijeenkomst bij ongeschikt wandelweer.
Mogelijk       Speciale natuuractiviteiten.

Informatie: Hennie Fossen, fotografie, natuur, meditatie en ontspanning, VIPP. Maandag, dinsdag en woensdag: 06- 104 31 594 h.fossen@rivierduinen.nl
'Huizen van de Buurt'; maandag. 'De Kooi'; dinsdag en woensdag 'Eigen Wieken'

Mededelingen programma: 13:15 uur overleg in De Kooi: Als weergoden het toelaten: wandeltocht terrein en omgeving Endegeest, mogelijk ook Poelgeest met eerste bosanemonen. Bij te weinig vervoer kunnen we ook op de fiets. Bij slecht weer hopen we jullie foto’s van afgelopen wandelingen te kunnen bewonderen en uitwisseling van meer interessante natuurinformatie. Je kunt ook werken aan je eigen project. Kosten meerijden : 1,20 pp Startplaats wandeling: Parkeerplaats Endegeesterstraatweg naast nr 3, Oegstgeest. Kijk ter voorbereiding naar weerbericht Leiden.

mandarijneendLR

Foto Cees: Mandarijneend

Tijdens natuurwandelingen in Leiden of omgeving genieten we van wat we zien, horen en beleven. Er worden interessante dingen vertelt over de natuur. Je beleeft nog meer door de lenzen van een verrekijker, die je zelf meeneemt, of even leent. Fotograferen met je eigen camera kan natuurlijk ook. Tempo en lengte van de wandelingen verschilt. Mensen die wat korter willen lopen en graag even zitten, kunnen ook regelmatig mee gaan. We vermelden de mogelijkheden op het programma. Mogelijk en in overleg, drinken we ergens iets. De wandelingen gaan alleen door bij geschikt wandelweer.
Tips:  Ben je in bezit van verrekijker of fototoestel, neem ze mee, maar zonder geniet je ook. Draag goede, of prettige, waterbestendige wandelschoenen, als je die hebt. Neem altijd voldoende te drinken, eventueel iets te eten mee.
Waar: Tenzij anders vermeld, overleg en start computerruimte van buurtcentrum 'De Kooi', 13:15 uur.

Natuurbijeenkomsten
Bij ongeschikt wandel weer ontmoeten natuurliefhebbers elkaar in de computerruimte van 'De Kooi'. We praten over de ervaringen tijdens onze wandelingen en bekijken onze foto's of filmpjes. Verder praten we over actuele en wetenswaardige natuur onderwerpen. Je eigen inbreng en ideeën zijn van harte welkom. We maken gebruik van computer met internet en groot t.v.-scherm.
Waar: Computerruimte van buurtcentrum 'De Kooi', 13:15 uur.

Speciale Natuuractiviteiten
Incidenteel is het mogelijk dat we een bijzondere natuuractiviteit organiseren. We bezoeken tentoonstellingen of lezingen, maken een vaartocht, gaan mee met een gespecialiseerde natuurgids of maken een wandeling in de avond of vroege ochtend. Dagen en tijdstippen zijn anders dan gebruikelijk. We staan open voor jouw ideeën en tips.


Je kunt op de hoogte blijven van de inhoud van dit programma via je mailadres.