-->

Vrijwilliger zijn bij Movens
Als vrijwilliger bied je een vorm van ondersteuning die deelnemers helpt bij hun herstel. Movens, onderdeel van GGZ Rivierduinen werkt daarom met vrijwilligers. Er is altijd wel vrijwilligerswerk te vinden dat past bij jouw vaardigheden en wensen. Lees op deze pagina meer over de verschillende mogelijkheden. Wij hopen u te ontmoeten!

Ondersteuning door GGZ Rivierduinen
GGZ Rivierduinen heeft voor haar vrijwilligers een aantal zaken geregeld zoals een verzekering, reiskostenvergoeding en begeleiding. Wij informeren je over psychiatrische ziektebeelden en over de omgang met mensen met psychiatrische problemen. Er worden regelmatig informatie- en themabijeenkomsten georganiseerd.

Voorwaarden
Vrijwilligers ontvangen geen vergoeding voor hun activiteit. Tijdens de activiteiten ben je verzekerd. Kosten voor aanvraag van Verklaring Omtrent Gedrag en reiskosten worden vergoed.

GGZ Rivierduinen hanteert een vrijwilligersbeleid waarin opgenomen alle regelingen met betrekking tot ondersteuning en begeleiding. Vrijwilligers kunnen rekenen op professionele begeleiding. Er worden introductiebijeenkomsten gehouden, zodat je het een en ander te weten komt over psychiatrische handicaps en de omgang met mensen met psychiatrische problemen. Ook organiseren we regelmatig thema-avonden en krijg je een vaste contactpersoon op je werkplek.

Voor vrijwilligers is een Verklaring Omtrent Gedrag vereist. Alle bovenstaande informatie kunt u ook terug vinden op de website van www.rivierduinen.nl.

Wie regelt het vrijwilligerswerk?
Het vrijwilligerswerk voor alle locaties van GGZ Rivierduinen wordt centraal geregeld door twee coördinatoren vrijwilligerszaken. Zij zoeken naar de juiste match tussen vrijwilliger en cliënt of afdeling. Mocht u geïnteresseerd zijn in een vrijwilligers vacature bij Movens dan kunt u zich inschrijven via onderstaande gegevens:

Intaker: Petra de Waal

Vrijwilligers vacatures bij Movens

Taalvrijwilliger
Wij zoeken een enthousiaste vrijwilliger die het leuk vindt om mensen met een taalachterstand, analfabeten en statushouders op weg te helpen met de Nederlandse taal.

Wat wij vragen en wat wij bieden:
-    Dagen en tijden in overleg
-    Op individuele basis, later wellicht in groepsverband (kan ook gescheiden en beide worden georganiseerd)
-    Dit betreft een nieuwe activiteit bij Movens, dit omdat de toename van anderstaligen in onze dagactiviteitencentrums duidelijk zichtbaar is.
-    Een gezellige werkomgeving middenin een woonwijk in Leiden

Vrijwilliger voor internetcafé
Zijn computers uw passie? Movens zoekt vrijwilligers met ICT-kennis, en -vaardigheden, die het leuk vinden om mensen met een psychiatrische kwetsbaarheid te ondersteunen.  
Wat wij vragen, en wat wij bieden:
-    Enige kennis van computers, programma’s is gewenst
-    Enthousiaste houding
-    Duidelijk in taal, meerdere talen is welkom