-->

Ervaringswerk

De ervaring- en voorlichtingsgroep van Movens is, op uitnodiging, beschikbaar om uitwisseling te hebben over hun ervaringen met dagbesteding. Zij vertellen, door middel van hun persoonlijke verhaal, over hun achtergrond en de betekenis van dagbesteding in hun herstel proces. U komt meer te weten over het aanbod van Movens en hoe deze vorm van dagbesteding kan helpen bij het vinden van structuur, zingeving, motivatie en bovenal het belang van het contact met lotgenoten. Uiteraard staan de sprekers er voor open uw vragen te beantwoorden.

ERVARINGEN:


Toneelstuk over stemmenhoren.

stemmen horen

Afgelopen maanden hebben 5 deelnemers van “Movens dagbesteding van Rivierduinen” meegedaan aan het Toneelstuk over stemmenhoorders. Het toneelstuk is een samenwerking van “ Theaterwerkplaats Smit” en de Muziekgroep ”1 x DD” van Movens. De toneelspelers hebben als eerste zelf een stuk geschreven dat laat zien hoe het is om stemmen te horen en wat voor gevolgen dit kan hebben in de maatschappij. Later is de muziekgroep erbij gekomen om het muzikale deel aan te vullen.
Inmiddels hebben we sinds Mei vorig jaar, voorstellingen gegeven op het Mbo, het Hbo in Leiden, op 3 huizen van de buurt, 2x op het internationaal congres voor stemmenhoorders in Den haag, voor ambtenaren van Binnenlandse Zaken, voor stichting Anton Constandse in Den haag, voor Zelfregiecentrum Utrecht en de gemeente Leiden.
Reacties zijn heel enthousiast, men vindt het leerzaam en het zorgt voor discussie hoe om te gaan met mensen die stemmen horen.
Afgelopen jaren hebben we binnen dezelfde constructie toneelvoorstellingen gehad over depressie en over borderline. In de toekomst zullen we weer een ander onderwerp aansnijden.
Ik ben trots op de deelnemers, die zo open over hun problematiek kunnen vertellen en daarmee anderen helpen om beter om te gaan met kwetsbare mensen.
Activiteitenbegeleider Movens Muziek, Ruud Linssen

Voorlichting
Scholen, bedrijven, vrijwilligersorganisaties, instellingen en andere organisaties kunnen deze groep uitnodigen, op locatie , voor lezingen en voor voorlichting  over dagbesteding in de GGZ. De groep heeft reeds ervaring met het geven van voorlichting bij diverse organisaties. Men heeft met enthousiasme gereageerd op de lezingen en te kennen gegeven dat bijdrage van deze groep indruk maakte.
Meer informatie bij Joyce Haazebroek coördinator dagbesteding
Bereikbaar ma, di, en woensdag (8:30 tot 17:00)  Mailadres: j.haazebroek@rivierduinen.nl  06- 116 05 696